Omdat een EEG-onderzoek al spannend genoeg is!


Wanneer een kind naar het ziekenhuis of instelling moet voor een EEG-onderzoek is dat natuurlijk super spannend. Een vreemde omgeving, draden of een gekke EEG-muts op je hoofd en niet weten of het lang duurt en of het pijn gaat doen.

Aan KNF-laboranten de taak om kinderen uit te leggen wat ze gaan doen en om kinderen gerust te stellen. En dat is knap lastig met al die indrukwekkende apparaten en elektroden! Toch is een goede voorbereiding heel belangrijk om het onderzoek zo ontspannen mogelijk te laten verlopen. Het geeft uiteindelijk het beste resultaat voor de neuroloog en het meeste gemak voor kind, ouders en onderzoekers.

Kinderen die zijn voorbereid en mee kunnen kijken met de stappen die de laborant uitvoert, vertonen minder problematisch gedrag tijdens de voorbereiding, het onderzoek en als ze later weer thuis zijn. Ze kunnen lang een gevoel van argwaan en wantrouwen tegenover hun ouders en ziekenhuizen houden, wanneer een onderzoek voor hen angstig is verlopen.

Studio Nons ontwierp speciaal voor KNF-afdelingen posters om een kind stap voor stap uit te leggen wat er gaat gebeuren. De poster helpt om de informatie op te delen in kleine stukjes, zodat het voor een kind makkelijk te begrijpen is. Het laat zien hoe het hoofd opgemeten wordt en hoe het eruitziet wanneer de elektroden of EEG-muts geplaatst zijn. Het is eerlijk over de vervelende onderdelen van het onderzoek (het is niet leuk dat er op je hoofd gekrabbeld moet worden of dat de lijm stinkt), zonder hier de nadruk op te leggen.

Kortom; een must voor elke KNF-afdeling waar kinderen voor een EEG-onderzoek komen!

De posters zijn afgedrukt op stevig 250 grams papier van A2-formaat en kosten €24,95 per stuk. €44,95 voor een set van beide posters.

Liever een ander formaat of andere specifieke wensen? Vraag naar de mogelijkheden via info@nons.nl

 

Naast EEG-posters zijn er ook ‘Goed gedaan’-ansichtkaarten om aan kinderen mee te geven na afloop van het onderzoek. Schrijf er een persoonlijk woordje op of laat het blanco, zodat de kinderen het zelf kunnen versturen.

Een set van 100 kaarten (25 van elke kleur) kost €44,95