HI! IK BEN MANON

FREELANCE ILLUSTRATOR MET EEN VOORLIEFDE VOOR EDUCATIEVE EN MEDISCHE (VOORLICHTINGS-)ILLUSTRATIES

ACHTERGROND

Op de middelbare school moest ik een profiel kiezen als basis voor mijn toekomstige, werkende leven. Ik kwam toen nog niet veel verder dan ‘iets met mensen’; misschien iets medisch of toch iets creatiefs. Ik koos daarom Natuur & Gezondheid met vakken als natuurkunde, biologie, scheikunde en wiskunde. Maar dan wel met de extra vakken tekenen (want leuk!) en economie (want je weet nooit waar het goed voor is). De bèta-vakken gingen me goed af en ik had het naar mijn zin op school, maar ik heb toen nooit écht het nut van al die lessen gezien.

Daarna volgde een studiekeuze die bij mij heen en weer ging van geneeskunde (mijn gedachte toen: maar dan ben je de 30 al gepasseerd wanneer je een keer klaar bent) naar kunstacademie en van creatief therapeut tot mijn compromis van met mensen werken en mijn creativiteit kunnen gebruiken: Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Best leuke studie, maar ik miste al snel de medische, wetenschappelijke en technische kant. Dus via de studie KNF-laborant naar de master Physician Assistant ben ik inmiddels werkzaam in een huisartsenpraktijk. Het tekenen en illustreren ben ik altijd blijven doen, voor mezelf en in opdracht voor onder andere de gezondheidszorg.

Toen ik met mijn man twee eigenwijze dochters mocht krijgen en we samen op avontuur gingen, kwamen ineens alle dingen samen. De dingen die ik op school leerde bleken overal om ons heen te zijn. In het natuurgebied vlakbij ons huis, in de tuin en in ons eigen lichaam. Er valt zoveel te leren en te verwonderen als je ergens even bij stil staat. Ik ging meer tekenen om mijn peuter dingen te laten zien, maar ook om op mijn werk patiënten dingen uit te kunnen leggen.

Inmiddels ben ik parttime illustrator en heb ik mij gespecialiseerd in het overbrengen van informatie via een illustratie. Een educatieve illustratie die een complex verhaal kan uitleggen of een mooie afbeelding van een stukje natuur om je over te verwonderen. En ja, inmiddels ben ik al ruim in de 30 en nog lang niet klaar!