google-site-verification=hB1_4FhGbh1OL2VluUHiRFl8B8SAoNM9shx099Yv0l0

dé truc voor een

ontspannen vakantie

met kinderen

Kind vakantie activiteiten
Aftellen aftelkalender vakantie ijsjes

Wanneer ga jij op vakantie?

En wat doe je dan liever?

  • Veel geld betalen aan een animatieprogramma, waarna je kind hele dagen overprikkelt achter iemand in een hysterisch konijnenpak aanrent,
  • Je kind onvoorbereid inladen tussen de rest van de koffers,
  • De hele reis luisteren naar Frozen of Baby shark,
  • Precies de kleren inpakken die je kind niet aan wil in de vakantie..

Of koop je nu een pakket met oneindig te printen vakantievermaak wat er voor zorgt dat je kind de vakantie nooit meer vergeet?

 

Betrek de kinderen bij de vakantie

Op vakantie gaan met (jonge) kinderen kan best een uitdaging zijn. Kinderen moeten wennen aan het reizen, een andere omgeving, een ander ritme en ander eten. Dit kan invloed hebben op het gedrag, eten of slapen. En dan kan de vakantie zomaar ineens anders verlopen dan je je had voorgesteld. Door je kind te betrekken bij de vakantie, van inpakken tot herinneringen tekenen en van de route tot aan andere eetgewoontes, maak je er een feestje van!

Mijn kinderen willen het liefst overal bij helpen

En hoewel het makkelijker en sneller lijkt om ‘even’ alles zelf in te pakken en uit te stippelen, geeft dit toch onnodige stress. Zo hebben we onlangs de halve huisraad aan babyspeelgoed meegenomen op vakantie voor onze peuters. Gewoon omdat dat volgens hen absoluut noodzakelijk was en omdat wij geen zin hadden in hevige strijd vlak voor vertrek. Uiteraard is het de hele vakantie in de tas blijven zitten, omdat ze er al lang te groot voor waren. Dat gaat ons dit jaar niet weer gebeuren. Hoe klein ze ook zijn (bijna 2 en bijna 4), samen rustig inpakken en voorbereiden kan altijd en scheelt een boel stress.

Het pakket bestaat uit:

  1. Een vakantie-aftelkalender. IJsjes kleuren, wie wil dat nou niet?!
  2. Een inpaklijst om je kind zelf te laten (helpen) met het inpakken van de juiste kleding en spullen.
  3. Een routekaart om samen de route uit te stippelen en onderweg mee te ‘lezen’
  4. Een autobingokaart voor een spelletje onderweg. Inclusief een lege variant om er zelf samen 1 te maken!
  5. Een vakantiedagboek om alle leuke herinneringen op te schrijven en te tekenen.

BONUS: Het succesvolle ‘proef-feestje’ proeverij formulier om alle lokale lekkernijen samen te proeven en te beoordelen.

Alles in oneindig te printen PDF-bestanden (A4-formaat).

Sketch kids vakantie templates autobingo, route, inpakken
Manon Studio Nons cursus sketchnote

Hi! ik ben manon

Tekenaar/illustrator/schetser/sketchnoter bij Studio Nons, maar ook
medisch professional en opgeleid tot pedagogisch hulpverlener. En niet te vergeten moeder van 2 eigenwijze peuterdochters!

Ik heb zowel in de medische wereld, in de hulpverlening als gewoon bij mij thuis gemerkt wat een wereld van verschil het kan maken om kinderen voor te bereiden op veranderingen. Kinderen ontspannen > ouders ontspannen.

En daarnaast ben ik dol op tekeningen die iets duidelijk kunnen maken! Ik doe niets liever dan dit alles combineren in getekende, handige producten.

Veelgestelde vragen

Voor welke leeftijd is dit geschikt?

De templates zijn het best te gebruiken voor en door kinderen in de basisschoolleeftijd (4 t/m 12 jaar), maar met wat aanpassingen zijn ze ook al leuk voor jongere kinderen. Mijn eigen kinderen van bijna 2 en 3 jaar vinden het ook erg leuk. Je moet dan iets meer tekenen dan schrijven om het voor hen begrijpelijk te maken.

Hoe kan ik het printen?

Je ontvangt de templates als PDF-bestanden. Download ze op je computer en druk ze af zo vaak je wilt!

Wil je ze al voor me invullen?

Nee, dat is het leuke er aan; je moet dit zelf met je kind in gaan vullen. De basis staat al en het meeste spreekt voor zich. 

Ik wil ze graag op een ander manier gebruiken!

Doen, alleen maar leuk als je er je eigen draai aan kunt geven. Volg me op Instagram (@schetskracht) als je voorbeelden wilt zien hoe ik ze gebruik.

Mag ik ze doorsturen aan iemand anders?

Nee, ze zijn voor eigen gebruik. Je mag ze zo vaak printen als je wilt voor jezelf en voor je kinderen. Als iemand anders ook enthousiast wordt, hoop ik dat hij/zij dit zelf bij me aanschaft. Ook mag er niets doorverkocht worden. Het auteursrecht blijft bij mij (Studio Nons).

Doe je mee?