google-site-verification=hB1_4FhGbh1OL2VluUHiRFl8B8SAoNM9shx099Yv0l0
Studio Nons Stap voor stap

Het liefst zou ik alles tegelijk én in één keer goed doen. Een baan in loondienst en een bedrijf opbouwen om aan mijn missie te werken: De (medische) wereld begrijpelijker maken door het te tekenen. En de leukste moeder, dochter, partner en vriendin zijn die goed voor zichzelf en haar omgeving zorgt. En ik geloof er in dat ik dat allemaal tegelijk mag willen. Om de beste versie van mezelf te worden.

Ik ben niet de beste PA en zeker niet de beste illustrator. Ik kan absoluut meer sporten, vaker mijn telefoon wegleggen om met de kinderen te spelen en meer datenights inplannen. Maar ik ben wel de beste combinatie van al deze kwaliteiten en eigenschappen, want ik ben de enige met dit specifieke pakket aan ervaring! En op elk vlak zet ik stappen en wordt ik weer wat beter. Het is soms goed om daar even bij stil te staan.

Het gaat niet allemaal ineens goed. Ik ben 2 jaar geleden met weinig ervaring bij een huisartsenpraktijk in het diepe gesprongen als Physician Assistant. Omdat ik me graag breder wilde ontwikkelen en stappen wilde maken. En die worden gemaakt. De eerste weken scheet ik bijna in mijn broek als ik zelfstandig mijn spreekuur moest draaien. En nu sta ik een ambulance te bellen voor die ene Covid patiënt met een lage saturatie, hecht ik een wond, voer ik een lang gesprek met iemand met een burnout en luister ik de longen van een jonge baby. En dat allemaal op 1 dag en volledig zelfstandig.

Op de dagen dat ik aan het werk ben voel ik me soms nog steeds een beginneling. Toch zie ik wanneer ik terugkijk dat ik enorme stappen heb gemaakt. Daar zitten ook inschattingsfouten bij. Die doen pijn, maar daar heb ik misschien wel het meeste van geleerd. Ik probeer altijd voor elkaar te krijgen dat een patiënt zich gehoord voelt, dan is het niet erg dat ik ook niet alles weet. 

Tijdens het zwangerschapsverlof van de jongste bedacht ik dat ik ook stappen wilde maken met mijn illustraties. Ik had jaren geleden al ervaren dat die een verschil kunnen maken in de medische wereld, maar ik deed er nog te weinig mee. Vorig weekend is Suus 1 geworden en keek ik terug op een jaar waarin veel gebeurd is.

Waar voor een ander de wereld misschien een jaar stilstond heb ik wel honderd podcasts geluisterd, een aantal marketing, sales en finance boeken gelezen, een basis voor een nieuwe website gemaakt en aan mijn tekenskills gewerkt. Waar ik vorig jaar nog nooit gehoord had van funnels, online academies en de wet van aantrekking probeer ik nu alles te absorberen en me bij alles af te vragen of dat iets voor mij kan betekenen voor in de toekomst.

Vaak voelt het alsof ik nog zoveel moet leren om me zelf ondernemer te gaan durven noemen, maar als ik mezelf herinner dat ik niet direct de hele trap hoef te zien om een tree te nemen ben ik trots op waar ik al sta. Dat kan alleen maar mooier worden! Stap voor stap.