hoeveel uren besteed je

aan het zoeken van een afbeelding

die laat zien wat jij bedoelt?

Studeren aandacht vasthouden

Herkenbaar?

  • Je deelt in een nascholing waardevolle medische informatie, maar de aandacht van je toehoorders verslapt al snel
  • Je hebt uren besteed aan een hand-out of naslagwerk, maar wanneer je je studenten er naar vraagt blijkt dat er weinig informatie is blijven hangen
  • Je besteed veel tijd aan het zoeken van een stockafbeelding voor je sprekersklus, maar lijkt er geen te kunnen vinden die laat zien wat jij bedoelt
  • Je hebt een belangrijk artikel geschreven, maar deze ziet er niet uitnodigend uit voor een lezer

Overladen met informatie 

Als arts, hulpverlener of andere zorgprofessional draag je je kennis en ervaring over aan collega’s, studenten en andere geïnteresseerden. Veel informatie wat voor jou eenvoudig en overduidelijk is, omdat je er dagelijks mee werkt. Je probeert tussen de bedrijven door wat uit te leggen of bereid klinische lessen of nascholingen voor. En dan maar hopen dat de informatie blijft hangen. 

 

laat een illustratie voor je spreken

Wat levert het op?

 • Lezers of toehoorders die je verhaal snappen en onthouden.
 • Een visueel verslag of naslagwerk wat er zelfs tot jaren later nog bij gepakt wordt om te kijken hoe iets werkte. Een illustratie brengt iemand al snel in gedachten terug bij de nascholing of les.
 • Een aantrekkelijke presentatie, proefschrift of artikel wat meer gelezen wordt dan alleen een stuk tekst.
Studio Nons | Pijn in de heup
Studio Nons | Medische kennis visueel
Studio Nons | farmcologie uitleg diuretica

Losse illustratie

 Ondersteun je uitleg met een op maat gemaakte illustratie voor in je presentatie, bij een artikel of klinische les.

Studio Nons | COPD praktijkondersteuner POH praatplaat

Visueel verslag van een nascholing

Een verslag met de belangrijkste informatie die niet in de papierbak beland, maar wordt bewaard of opgehangen. 

Werkwijze en prijzen

Mijn werkwijze is altijd persoonlijk en afgestemd op de situatie. Ik vind het belangrijk om voorafgaand aan een eventuele opdracht de wensen en verwachtingen zo helder mogelijk te krijgen. Ik start met een gratis en vrijblijvend overleg (via mail of zoomgesprek) om je wensen te horen of om met je mee te denken over de medische informatie die je graag over wilt brengen. Wanneer we een match zijn zal ik een op maat gemaakte offerte sturen. Na akkoord ga ik aan de slag. Uiteraard volgen er contactmomenten om je mee te nemen in het proces, zodat ik waar nodig bij gestuurd kan worden. 

De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid werk, het doel van de illustratie en de complexiteit. Prijzen beginnen vanaf €75. Ik geef in mijn offerte een vaste pakketprijs om achteraf niet voor verrassingen te komen staan. 

Over mij

 

Ik ben Manon Lichtenberg, Physician Assistant MSc in een huisartsenpraktijk en illustrator. ik heb zelf ervaring met werken als hulpverlener, KNF-laborant en Physician Assistant in de eerste, tweede en derde lijn van de zorg. Ik heb al vele medische voorbereidings- of voorlichtingsillustraties mogen maken om de medische wereld een stukje begrijpelijker te maken. Door mijn achtergrond ben ik in staat de soms ingewikkelde of complexe medische taal te vertalen naar heldere en overzichtelijke illustraties. Tekenen en illustreren zijn altijd een belangrijk onderdeel van mijn werk en privéleven geweest. Het blijft elke keer bijzonder om te zien wat de kracht kan zijn van een eenvoudige illustratie.  

ONTDEK DE KRACHT VAN VISUELE COMMUNICATIE

“Verrijking voor mijn video’s”

Manon maakt prachtige tekeningen voor mijn uitlegvideo’s over anatomie en fysiologie. Het is een vak apart om tekeningen anatomisch correct én overzichtelijk te houden – en Manon doet dat op een fantastische manier. Een verrijking voor mijn video’s waar ik graag gebruik van maak. 

Danielle Wolzak (Juf Danielle)

Veelgestelde vragen

Voor wie is een illustratie op maat bedoeld?

De illustraties worden gemaakt in opdracht van medisch zorgprofessionals om zelf te gebruiken om kennis over te dragen

Hoe lang duurt het proces?

Dit is afhankelijk van de opdracht en van mijn agenda. Meestal reken ik een maand voor een eenvoudige illustratie van schetsfase tot eindproduct tot enkele maanden voor meer complexere afbeeldingen. In mijn offerte kan ik een meer gerichte inschatting geven.

kan ik spoedeisende hulp krijgen?

Geef het aan in ons eerste contact, dan kijk ik wat ik voor je kan betekenen.

hoe krijg ik de illustraties aangeleverd?

De illustraties komen digitaal in een gekozen formaat als PDF- en PNG-bestand met een resolutie van 300 dpi.

waar mag ik de illustraties allemaal voor gebruiken?

We maken duidelijke afspraken over waar, hoe lang of hoe vaak en op welke manier de illustraties gebruikt mogen worden. Standaard zit in de pakketprijs een basislicentie: de illustratie mag eenmalig gepubliceerd mag worden in het gekozen medium (bijvoorbeeld in een folder). De licentie kan aangevuld worden wanneer je de afbeeldingen ook voor andere doeleinden wil gebruiken, bijvoorbeeld op een website. Hiervoor worden extra kosten gerekend. Dit om te voorkomen dat mijn illustraties een eigen leven gaan lijden en er zonder mijn medeweten geld verdiend wordt met mijn illustraties. 

krijg ik ook het auteursrecht?

Ik houd als maker het auteursrecht. Dit betekent dat ik als enige mag beslissen over hoe mijn werk gebruikt gaat worden. Dit beschermt tegen misbruik door anderen. In uitzonderlijke situaties kan het auteursrecht afgekocht worden.