google-site-verification=hB1_4FhGbh1OL2VluUHiRFl8B8SAoNM9shx099Yv0l0

JE HOEFT NIKS OP TE SCHRIJVEN HOOR

Visueel verslag medische cursus

      Je krijgt het wel op de mail

Dat is hoe het vaak gaat toch?

Je geeft als arts, physician assistant of andere medische zorgprofessional een presentatie, lezing, klinische les of scholing en iedereen knikt braaf op wat je vertelt. Er hoeven geen aantekeningen gemaakt te worden, want alles komt straks overzichtelijk naar de luisteraars toe in een 65 slides tellende presentatie.

Hoe vaak zal de presentatie na afloop bekeken worden?

Dat is zeer weinig durf ik te beweren. Als je geluk hebt opent iemand het nog eens of slaat het op op zijn/haar computer. Maar wat er precies gezegd en behandeld is? Daar is na en paar maanden weinig meer van over.

Zonde van al die kennis en ervaring die je over probeert te brengen! Er blijft weinig van hangen. En dat is geen onwil, dat is hoe ons brein werkt. Je kunt maar een beperkt deel van de informatie opslaan.

 

GEEF IETS MEE WAT WÉL GELEZEN WORDT 

Een visuele samenvatting

Een visueel verslag met alle belangrijke punten in 1 oogopslag. 

 • De informatie wordt makkelijker verwerkt en onthouden wanneer het visueel gemaakt is
 • Een beeldverslag brengt iemand al snel in gedachten terug bij de nascholing of les.
 • Een visueel aantrekkelijk document wordt er nog eens bij gepakt of misschien zelfs opgehangen.
  Visuele samenvatting triage huisarts spoedpost zorg
  Studio Nons | COPD praktijkondersteuner POH praatplaat
  Visuele samenvatting medische nascholing

  lIVE GETEKEND OF OP AFSTAND GEMAAKT

  Een verslag met je belangrijkste informatie die niet in de (digitale) prullenbak beland, maar wordt bewaard of opgehangen.

  Werkwijze en prijzen

  Mijn werkwijze is altijd persoonlijk en afgestemd op de situatie. Ik vind het belangrijk om voorafgaand aan een eventuele opdracht de wensen en verwachtingen zo helder mogelijk te krijgen.

  Ik start met een gratis en vrijblijvend overleg (via mail of zoomgesprek) om je wensen te horen of om met je mee te denken over de medische informatie die je graag over wilt brengen. Wanneer we een match zijn zal ik een op maat gemaakte offerte sturen. Na akkoord ga ik aan de slag. Uiteraard volgen er contactmomenten om je mee te nemen in het proces, zodat ik waar nodig bij gestuurd kan worden.

  De prijs is afhankelijk van de hoeveelheid informatie die samengevat moet worden, het doel en de complexiteit.

  Prijzen voor een visueel verslag op A4 formaat beginnen bij €500 ex BTW. Ik geef in mijn offerte een vaste pakketprijs om achteraf niet voor verrassingen te komen staan.

  Manon Lichtenberg Studio Nons

  Over mij

   

  Ik ben Manon Lichtenberg, Physician Assistant MSc in een huisartsenpraktijk en illustrator. ik heb zelf ervaring met werken als hulpverlener, KNF-laborant en Physician Assistant in de eerste, tweede en derde lijn van de zorg. Ik heb al vele medische voorbereidings- of voorlichtingsillustraties mogen maken om de medische wereld een stukje begrijpelijker te maken. Door mijn achtergrond ben ik in staat de soms ingewikkelde of complexe medische taal te vertalen naar heldere en overzichtelijke illustraties. Tekenen en illustreren zijn altijd een belangrijk onderdeel van mijn werk en privéleven geweest. Het blijft elke keer bijzonder om te zien wat de kracht kan zijn van een eenvoudige illustratie.  

  ONTDEK DE KRACHT VAN VISUELE COMMUNICATIE

  “Verrijking voor mijn video’s”

  Manon maakt prachtige tekeningen voor mijn uitlegvideo’s over anatomie en fysiologie. Het is een vak apart om tekeningen anatomisch correct én overzichtelijk te houden – en Manon doet dat op een fantastische manier. Een verrijking voor mijn video’s waar ik graag gebruik van maak. 

  Danielle Wolzak (Juf Danielle)

  Veelgestelde vragen

  Voor wie is een illustratie op maat bedoeld?

  De illustraties worden gemaakt in opdracht van medisch zorgprofessionals om zelf te gebruiken om kennis over te dragen

  Hoe lang duurt het proces?

  Dit is afhankelijk van de opdracht en van mijn agenda. Meestal reken ik een maand voor een eenvoudige illustratie van schetsfase tot eindproduct tot enkele maanden voor meer complexere afbeeldingen. In mijn offerte kan ik een meer gerichte inschatting geven.

  kan ik spoedeisende hulp krijgen?

  Geef het aan in ons eerste contact, dan kijk ik wat ik voor je kan betekenen.

  hoe krijg ik de illustraties aangeleverd?

  De illustraties komen digitaal in een gekozen formaat als PDF- en PNG-bestand met een resolutie van 300 dpi.

  waar mag ik de illustraties allemaal voor gebruiken?

  We maken duidelijke afspraken over waar, hoe lang of hoe vaak en op welke manier de illustraties gebruikt mogen worden. Standaard zit in de pakketprijs een basislicentie: de illustratie mag bijvoorbeeld gebruikt worden in nascholingen. De licentie kan aangevuld worden wanneer je de afbeeldingen ook voor andere doeleinden wil gebruiken, bijvoorbeeld op een website. Hiervoor worden extra kosten gerekend. Dit om te voorkomen dat mijn illustraties een eigen leven gaan lijden en er zonder mijn medeweten geld verdiend wordt met mijn illustraties. 

  krijg ik ook het auteursrecht?

  Ik houd als maker het auteursrecht. Dit betekent dat ik als enige mag beslissen over hoe mijn werk gebruikt gaat worden. Dit beschermt tegen misbruik door anderen. In uitzonderlijke situaties kan het auteursrecht afgekocht worden.