over nons

begrijp je het niet? Teken het dan!

Studio Nons stapel studieboeken
Studio Nons tekenen aan tafel

Wie ben ik?

Ik ben Manon Lichtenberg, het gezicht achter Studio Nons. Het liefst zou ik de hele wereld om me heen vastleggen door het te tekenen. Het helpt me om dingen te onthouden, mooie herinneringen op te roepen en om ingewikkelde zaken te begrijpen.

Het tekenen en illustreren heeft me gebracht tot waar ik nu sta. Van het meedoen aan alle kleurwedstrijden op de basisschool tot het keuzevak tekenen op het VWO. Via de SPH naar de neurologie tot de Master Physician Assistant. Al tekenend ging het studeren me veel beter af.

Naast tekenen voor mijzelf, teken ik ook graag voor anderen. Het liefst teken ik voor de zorg en hulpverlening, omdat ik merk dat patiënten of cliënten hier baat bij hebben. In mijn werk als Physician Assistant in een huisartsenpraktijk ervaar ik dagelijks hoeveel informatie patiënten in een kort consult moeten verwerken en onthouden. Dat lukt lang niet altijd en dat kan ook niet.

Dit geldt zeker niet alleen voor de huisartsenzorg, ook in mijn stages in het ziekenhuis en mijn vorige baan in een derde lijnskliniek kwam ik dit tegen. Toen ik werkte in de gehandicaptenzorg en op een kinderafdeling werd nog duidelijker hoe belangrijk het is dat informatie begrijpelijk wordt gemaakt door afbeeldingen. Dus daar heb ik mijn missie van gemaakt met Studio Nons!

Ik hou van reizen, (live) muziek en er op uit gaan, van mijn man en 2 lieve, eigenwijze peuterdochters, van mijn huis aan de rand van de Sallandse heuvelrug en van alles wat er nog te leren is!

volg me op instagram