over nons

Wie ben ik?

Ik ben Manon, het gezicht achter Studio Nons. Het is mijn missie om de wereld om ons heen, en in het speciaal de medische wereld, een stukje begrijpelijk te maken door het te tekenen. Ik heb de luxe om mijn baan in een huisartsenpraktijk te combineren met een gezin met 2 jonge dochters en freelance illustratie-opdrachten. Ik blijf leren en me verder ontwikkelen op alle vlakken. Elke dag, elke week wordt een stukje wereld om mij heen vastgelegd in een afbeelding, illustratie of krabbel. Om dingen te snappen, uit te leggen of om later te herinneren.

begrijp je het niet? Teken het dan!

Op de middelbare school kon ik nog niet kiezen wat ik later wilde gaan doen. Geneeskunde stond in de top 3, maar viel af omdat ik dan 30+ zou zijn als ik klaar was en ik wilde ook zo graag een gezin waar ik nog tijd mee door zou kunnen brengen. Iets met mijn voorliefde voor tekenen durfde ik niet aan, omdat ik bang was daar geen geld mee te kunnen verdienen.

Met een breed (beta-)vakkenpakket koos ik een praktische, brede studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Best leuk, vooral in mijn stages met kinderen en jongeren veel geleerd, maar ik miste al snel de medische, wetenschappelijke en technische kant. Dus via de studie KNF-laborant naar de master Physician Assistant ben ik inmiddels werkzaam in een huisartsenpraktijk.

Een rode draad door mijn studies en werk is altijd het tekenen geweest. Om mooie dingen te maken, maar vooral om dingen te begrijpen, beter te kunnen onthouden of uit te leggen aan cursisten, leerlingen, patiƫnten of cliƫnten. Zo is Studio Nons geboren en steeds groter geworden. Inmiddels ben ik freelance illustrator, gespecialiseerd in afbeeldingen die iets uit kunnen leggen of over kunnen brengen.

Inmiddels heb ik het gezin waar ik van droomde. En ja, ik ben inmiddels de 30 wel gepasseerd, maar nog lang niet uitgeleerd!

Liefs, Manon

volg me op instagram